Sütlü balık yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Sütlü balık yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Sütlü balık yapılışı

    Reklam



    Sütlü balık yapılışı

    Forum Alev
    Sütlü balık yapılışı
    Malzemeler:


    1kg Levrek
    400 gram süt
    120 garm tereyağ
    150 gram mantar
    10-15 iç midye
    50-60 gram rendelenmiş kaşar
    2 dolu çorba kaşığı un
    Yeteri kadar tuz
    2 adet yumurta.

    Yapılışı:

    İzmir İşi Sütlü Balık uygun bir çukur kapta üzerini kapatacak kadar su yeteri kadar tuz ve defne yaprağıyla haşlanır. Diğer tarafta tereyağının 80 gramını bir tencerede hafif ateşte eritin. Unu ilave edip çırpma teli ile karıştırarak kavurun. Un güzel bir koku verince sıcak halde bekleyen sütü ve çırpılmış 2 yumurtayı ekleyin. Karıştırma işini yumurtaların pişip ayrışmaması için seri bir şekilde yapın. Böylece beşamel sosunuz hazır olur. Haşlanmış balık etini uygun bir madeni kayık tabağa kılçıklarını ayıklayarak dizin. Beşameli üzerine boşaltıp rendelenmiş kaşarı da serpin. Bunun üzerine de iç midyeleri ve mantarları dizerek kalan tereyağını koyup sıcak fırına veriniz.Kızarınca servis yapabilirsiniz.



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Sütlü balık yapılışı

    Reklam



    Zengin bir vitamin ve mineral kaynağı bir tarif. Her yörenin kendine has tutulan yiyecekleri bulunmaktadır. İzmir'de de bu tarif sevilmekte ve çok yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi