Soslu çipura tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Soslu çipura tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Soslu çipura tarifi

    Reklam



    Soslu çipura tarifi

    Forum Alev
    Soslu çipura tarifi

    Malzeme listesi

    2 adet orta boy çipura

    4 adet orta boy kuru soğan

    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Tabağı süslemek için

    1 adet orta boy domates (yuvarlak dilimlenmiş)

    1 adet orta boy turp

    5-6 sap taze soğan

    10-12 sap roka

    Sosu için

    4 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

    2 çay kaşığı biber salçası

    1 adet limonun suyu

    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    1 çay kaşığı tuz, kimyon

    Yapılışı

    Öncelikle, ayıklanmış çipuraları iyice yıkayıp süzün. Öte yandan, kuru soğanları yarım ay şeklinde incecik doğrayıp üzerine karabiber ve tuzu ekleyin. Derin bir kabın içinde elinizle köfte yoğurur gibi ezerek yumuşatın. Balıkların karın kısmını keserek bu soğanları yerleştirin. Şimdi de balıkları kızgın ızgarada önlü arkalı kızartın. Diğer taraftan, turp, roka, yeşil soğan ve domatesi bir servis tabağını süsleyin. Izgarada pişen balıkları bu tabağa yerleştirin Şimdi de, sosu hazırlamak için, sarımsağı tuzla dövüp küçük bir kaba alın. Üzerine, limon suyu, tuz, kimyon, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve biber salçasını ekleyip çatalla çırpın. Son olarak, hazırladığınız bu sosu sıcak balığın üzerine gezdirip servise sunun.



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Soslu çipura tarifi

    Reklam



    Kemiklerin gelişimi için genede süt tavsiye edilmektedir. Fakat süt kadar kemiklerin gelişimini sağlayan besin balıkta sayılmaktadır. Çocuklarda ve yetişkinlerde kemiklerin sağlam ve kuvvetli olması balıkla mümkün olabilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi