Baharatlı Tereyağı Soslu Gökküşağı Alabalığı Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Baharatlı Tereyağı Soslu Gökküşağı Alabalığı Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Baharatlı Tereyağı Soslu Gökküşağı Alabalığı Tarifi

    Reklam



    Baharatlı Tereyağı Soslu Gökküşağı Alabalığı Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler:

    4 Gökkuşağı Alabalığı, herbiri 200 g ağırlığında
    4 tarhun otu dalı
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz
    Limon suyu
    1 tutam Kotányi köri harcı
    1 tutam Kotányi chili biberi
    1 miktar Worchestershire sosu
    4 limon dilimi
    Süslemek için biraz dereotu

    Tarifi:

    Tarhun otunu içi temizlenmiş alabalığın içerisine dağıtın.

    Teflon bir tavada zeytin yağını kızdırın ve hazırladığınız alabalığını iki tarafıda kızarana kadar bekleyin. Alabalıkları alıp tabağa yerleştirin.

    Tereyağınıtavadaki et suyu ile eritip içerisine tuz, limon suyu, köri harcı, çili biberi ve Worchestershire sosunu katınız.

    Hazırladığınız baharatlı tereyağı sosunu Alabalık üzerine dağıtarak döktükten sonra limon dilimleri ve dereotu ile süsleyin. Patates ile servis ediniz.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Baharatlı Tereyağı Soslu Gökküşağı Alabalığı Tarifi

    Reklam



    Gökkuşağı balığı gri ve bir tarafı renkli bir yapısı bulunmaktadır. Daha çok Amerika'da bulunan bir balık iken sonradan Avrupa denizlerine bırakılmış bir balıktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi