Baharat Soslu Alabalık Tarifi - Baharat Soslu Alabalık Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Baharat Soslu Alabalık Tarifi - Baharat Soslu Alabalık Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Baharat Soslu Alabalık Tarifi - Baharat Soslu Alabalık Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Baharat Soslu Alabalık Tarifi - Baharat Soslu Alabalık Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Baharat Soslu Alabalık Tarifi - Baharat Soslu Alabalık Nasıl Yapılır?





    Malzemeler:
    * 1 kg patates
    * 1 demet maydanoz
    * 1 demet deretotu
    * 3 çorba kaşığı süt
    * 8 alabalık filetosu
    * 1 soğan
    * 2 çorba kaşığı margarin
    * 1 çorba kaşığı un
    * 250 gr süt kreması
    * Karabiber
    * Tuz



    Hazırlanması:
    * Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda 25 dakika haşlayın.
    * Bu arada taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra sütle birlikte püre haline getirin.
    * Alabalık filetolarını temizleyin.
    * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
    * Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Kalan margarini unla karıştırıp bir kenarda bekletin.
    * Soğana 100 ml su ilave edin. Bir taşım pişirip balık filetolarını bu karışımda pişirip içinden alın.
    * Karışıma süt kreması ve unlu margarini ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    * Püre haline getirdiğiniz taze baharatları tekrar blenderdan geçirip tencereye ilave edin.
    * Patatesleri süzün. Balığı baharatlı sos ve patates eşliğinde servis yapın.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Baharat Soslu Alabalık Tarifi - Baharat Soslu Alabalık Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Balığın tutulması da yenilmesi de çok güzeldir. Başı başına stresi atan sinirlere iyi gelen bir etkisi bulunmaktadır. Bunun için özellikle balık tutanlar keyif amacıyla tutmaktadırlar. Tutulan balıkların pişirilip yenilmesi de ayrı bir güzel olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi