Sarımsaklı Biberli Karides Tarifi - Sarımsaklı Biberli Karides Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Sarımsaklı Biberli Karides Tarifi - Sarımsaklı Biberli Karides Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Sarımsaklı Biberli Karides Tarifi - Sarımsaklı Biberli Karides Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Sarımsaklı Biberli Karides Tarifi - Sarımsaklı Biberli Karides Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Sarımsaklı Biberli Karides Tarifi - Sarımsaklı Biberli Karides Nasıl Yapılır?



    Malzemeler:
    * 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 4 diş ezilmiş sarımsak
    * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    * 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
    * Yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi temizlenmiş)
    * 1-2 yemek kaşığı limon suyu
    * Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
    * 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz


    Hazırlanması:
    * Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
    * Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin.
    * Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin.
    * Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın.
    * O halde servis yapın.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Sarımsaklı Biberli Karides Tarifi - Sarımsaklı Biberli Karides Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Karides Türkiye'de çok az denilebilecek kadar seyrek bulunmaktadır. Daha çok Amerika ve Avrupa'ya yakın denizlerde görülebilen ve oralarda tüketilen bir balık türüdür.







+ Yorum Gönder
karides nasıl yapılır
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi