Balık Filetosu Pane

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Balık Filetosu Pane ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Balık Filetosu Pane

    Reklam



    Balık Filetosu Pane

    Forum Alev
    Balık Filetosu Pane
    Malzemeler

    1 kg.balık filetosu
    2 su br.un
    3su br.galeta unu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 yumurta
    tuz karabiber
    4 limon
    1 fincan sıvı yağ



    yapılışı
    Filetoları 1-2 cm kalınlığında porsiyonlar halinde kesin. Dar bir kaba un koyun. Çukur bir kaba da yumurtaları kırıp üzerine biberi atın ve çırpın. Düz bir kaba ise galeta ununu yayın. Tuzlayıp biberledikten sonra, filetoları önce una, sonra yumurtaya batırın. Yumurtadan çıkarıp galeta ununa bulayın ve her tarafını galeta unuyla kaplayın. Balık filetolarının düzgün olması için, elinizle biraz bastırarak düzeltebilirsiniz.
    Balık tavasına, tereyağı ve sıvı yağı koyarak kızdırın. Önce düzgün tarafları yağa koyarak 3-4 dakika kızartın. Diğer taraflarını çevirerek 3-4 dakika daha pişirin. Balıkları servis tabağına yerleştirin, yanına limon ve maydanoz yaprağı koyarak servis edebilirsiniz.
    Püf Noktası:
    -Bayat ekmeklerle galeta unu yapılabilir. -Tost ekmeği içini ufalıyarak, galeta unu yerine kullanmak, pane olan yemeklerin kalitesini artırır. -Pane olan yemekler fritözde de pişebilir; ancak (çok yağ çektiği için) tavada kızartılan kadar leziz olmaz.



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Balık Filetosu Pane

    Reklam



    Balığın içerisinde bulunan omega-3 özelliğinden dolayı damarların genişlemesini sağladığından kalp ve damar rahatsızlıklarını önlemesini ya da giderilmesini sağlamaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi