Yemek mazemeleri:Ton Balığı Ezmesi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Yemek mazemeleri:Ton Balığı Ezmesi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Yemek mazemeleri:Ton Balığı Ezmesi

    Reklam



    Yemek mazemeleri:Ton Balığı Ezmesi

    Forum Alev
    Ton Balığı Ezmesi

    MALZEMELER

    3 adet yumurta
    100 gr tereyağı
    100 ton balığı konservesi
    1 kahve fincanı maydanoz, ince kıyılmış
    2 adet ançuez, zeytinyağına yetırılmış
    karabiber
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Ton balığının suyunu süzün. Ançuez ve ton balığını ufak parçalara bölüp, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Yumurtaları katı olarak haşlandıktan sonra sarılarını çıkarıp, iyice ezin. Tereyağını minik parçalara bölüp, tahta bir kaşık yardımı ile krema durumuna getirin. Buna balık ezmesini katın ve balığın süzülmüş suyu ile hafifçe sulandırın. Daha sonra bu kanşıma, maydanoz ve yumurta sarısı ezmesini katın. Tuz ve karabiber serpip, karışıma yedirin ve kanepe ekmeklerinin üzerine sürüp, sevis yapın.



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Yemek mazemeleri:Ton Balığı Ezmesi

    Reklam



    Ton balığının faydaları ve lezzeti dünya çapında bilinmekte ve en çok tüketilen balık ürünleri arasında yer almaktadır. Ton balığı çok tutulan bir balık türüdür ve konserveleri de bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi