Sardalyelı Yaprak Sarması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Sardalyelı Yaprak Sarması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Sardalyelı Yaprak Sarması

    Reklam



    Sardalyelı Yaprak Sarması

    Forum Alev
    SARDALYELI YAPRAK SARMASI

    MALZEMELER

    20 adet sardalye balığı,
    20 adet asma yaprağı,
    2-3 adet kuru soğan,
    limon,
    tuz,
    maydanoz,
    sıvı yağ



    HAZIRLANIŞI

    Öncelikle bir tabağın içine soğanları yarım halka şeklinde doğrayalım, limon suyu, tuz, maydanoz ve yağı ekleyelim. Sardalye balığının isterseniz kılçıklarını çıkarın. Asma yaprağından 1 adet, sardalye balığından bir adet içine koyunuz, hazırladığımız malzemeden koyup sararak tepsiye dizip 20-25 dakika pişirip bol soğanlı salata ile servis yapınız
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Sardalyelı Yaprak Sarması

    Reklam



    Sardalye balığı hamsiye benzeyen ve hamsinin akrabasından olan bir balık türüdür. Okyanus bölgesinde toplu olarak bulunmaktadırlar. Karadeniz açısından hamsinin önemi büyük olduğu gibi okyanus bölgesinde yaşayan ülkeler için sardalye de aynı anlam içermektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi