Levrek Fıletosu Mönıer Amandın

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Levrek Fıletosu Mönıer Amandın ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Levrek Fıletosu Mönıer Amandın

    Reklam



    Levrek Fıletosu Mönıer Amandın

    Forum Alev
    LEVREK FILETOSU MÖNIER AMANDIN

    MALZEMELER

    4 kişilik
    4 adet levrek filetosu
    6 çorba kaşığı süt
    2 kahve fincanı rafine yağı
    az tuz
    bir tutam karabiber
    ½ çay fincanı kabukları temizlenip dilimlenmiş badem
    1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
    1 limonun suyu
    4 çorba kaşığı un



    HAZIRLANIŞI

    Bademleri küçük bir kap ile fırında kavurup sararana kadar kızartın. Balıkları bir kaba koyup tuzlayıp, biberleyip sütü üzerlerine dökerek süte bulayın. Sonra balıkları una bulayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp balıkları ekleyin. Orta ateşte dörder dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir palet ile bir servis tabağına çıkarın ve tavadaki yağı dökün. Başka küçük bir tavaya tereyağını koyup kızartıp bademi ilave edin. 1-2 dakika ağır ateşte kavurup yağı ile balıkların üzerine dökün. Limon suyunu da üzerine serpip servis edin
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Levrek Fıletosu Mönıer Amandın

    Reklam



    Sırtında aşırı pulları olan ve uzun yıllar yaşayabilen bir balık türüdür. Ilık sularda tropikal bölgelerde yaşayan acı su balığıdır. Levrek sindirilmesi kolay olan bir balıktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi