Kalkan Haşlama Hollandez

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Kalkan Haşlama Hollandez ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kalkan Haşlama Hollandez

    Reklam



    Kalkan Haşlama Hollandez

    Forum Alev
    KALKAN HAŞLAMA HOLLANDEZ

    MALZEMELER

    4 kişi için
    8 dilim kalkan balığı
    ½ su bardağı süt
    1 çorba kaşığı tuz
    10 su bardağı su
    Sos için:
    10 adet ezilmiş tane karabiber
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
    1 kahve fincanı sirke
    2 çorba kaşığı su
    4 yumurta sarısı
    500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
    ¼ tatlı kaşığı tuz
    ½ limonun suyu



    HAZIRLANIŞI

    Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın. Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dakika haşlayıp bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun. Balık kabı yoksa bir güvece veya ograten tabağına koyup üzerine biraz suyundan koyarak servis edin. Yanında hollandez sos servis edin.
    Sosun hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Kalkan Haşlama Hollandez

    Reklam



    Balık ürünleri için güzellik iksiri denilebilir. Cildi canlandırır, cilt rengini dengeler düzene koyar, kırışıklığın gecikmesine ve normalden daha az kırışmasını sağlar ayrıca saçları güçlendirmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi