Barbunya Balığı Nısuaz

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Barbunya Balığı Nısuaz ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Barbunya Balığı Nısuaz

    Reklam



    Barbunya Balığı Nısuaz

    Forum Alev
    BARBUNYA BALıĞı NISUAZ

    MALZEMELER

    4 kişi için
    8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
    1 kahve fincanı rafine yağı
    4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
    1 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    4 yaprak defne
    az tuz
    bir tutam karabiber
    1 limonun suyu
    8 adet ançuez filetosu
    16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 bağ kıyılmış maydanoz



    HAZIRLANIŞI

    Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin. İçlerine birer defne yaprağı koyun. Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın. Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın. Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı il eyağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın. Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkişer adet ançuez koyun. Maydanozu serpin
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Barbunya Balığı Nısuaz

    Reklam



    Her balık çeşidinde omega üç yağı bulunmaktadır. Sağlık açısından faydalı olan bu yağ, kan basıncını ve kolestrolü düşüren olumlu bir etkisi bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi