Çipura balığı hangi mevsimde yenir

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Çipura balığı hangi mevsimde yenir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Çipura balığı hangi mevsimde yenir

    Reklam



    Çipura balığı hangi mevsimde yenir

    Forum Alev
    ÇİPURA:
    Ege’nin meşhur yerli balığı olan ve küçük sürüler halinde gezen Çipura son yıllarda çiftliklerde de üretilmeye başlanmıştır. Çipura Elips biçiminde yassı vücudu, beyaz karnı, koyu gri sırtı ve pembemsi yanakları ile tanınır. Atlas Okyanusu, Kuzeybatı Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de bulunur. Bir zamanlar Marmara Denizi’nde de yakalanan ve Alyanak adıyla tanınan bu balığın maalesef nesli tükenmiş bulunmaktadır. Genelde 20 ila 35 cm arasındadır. Ancak 6-7 kg’ya varanlarına da rastlanmıştır. Her mevsimde zevkle yenebilen bu balığın ızgarası, buğulaması, çorbası, fırını çok güzel olur. Izgara için ideal büyüklük 250 ila 350 gram’dır (3 ila 4 adet/kilo). Daha büyüklerinin fırında pişirilmesi tercih edilmelidir.Buğulama ve çorba için her boyu kullanılabilir. Tadı nefis olan bu balığı katkısız, yani ızgara veya fırında yenmesi tercih edilmelidir. İsparoz ve lidaki bu türün küçük çeşitleridir.



  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Hangi balık hangi mevsimde yenir:ÇİPURA

    Reklam



    Akdeniz ve Ege bölgelerinde çok bulunan bira kılçıklı ama eti oldukça lezzetli olan bir balıktır.Bu balık her mevsimde olabilmekte ve yenilmektedir.Yabani çipura denen biraz daha iriceleri de olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi