Kalkan Tavası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Kalkan Tavası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Kalkan Tavası

    Reklam



    Kalkan Tavası

    Forum Alev
    Malzemeler

    10 Dilim 125 er gramlık kalkan balığı
    Taze çekilmiş karabiber
    1 Adet limonun suyu
    Yarım su bardağı ayçiçek yağı
    Yeteri kadar tuz ve un



    Hazırlanışı
    • Kalkan dilimlerini yıkayıp, tuzlayın ve biberleyin.
    • Hafif derince bir kaba yerleştirin.
    • Üzerilerine limon suyunu gezdirip, 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
    • Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
    • Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
    • Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık üçer dakika kızartın.
    • Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın.
    • Fazla yağı süzüldükten sonra servis tabaklarına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
    Kalkan Tavası yemek tarifleri 20 dk



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kalkan Tavası

    Reklam



    Faydalı besinlerin tüketilmesi ile insanlar daha dinç daha sağlıklı ve beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışması ayrıca stresin uzaklaştırılması adına önem taşımaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi