Çavdar Ekmeğinde Köfteli Mercimek Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Çavdar Ekmeğinde Köfteli Mercimek Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Çavdar Ekmeğinde Köfteli Mercimek Çorbası

    Reklam



    Çavdar Ekmeğinde Köfteli Mercimek Çorbası

    Forum Alev
    Çavdar Ekmeğinde Köfteli Mercimek Çorbası


    2 su bardağı kırmızı mercimek
    2 adet soğan
    100 gram az yağlı kıyma
    1 su bardağı ince bulgur
    1 adet havuç
    Renk verecek kadar salça
    1 kaşık zeytinyağı
    Kimyon
    Sarımsak
    1 kaşık un
    Et suyu
    Çavdar ekmeği


    Önce çavdar ekmeğinin üzerini kapak gibi kesin sonra bir kaşık yardımı ile içini boşaltın.
    Ardından
    190 derece fırında iyice kuruyana kadar yaklaşık 15 dakika tutun,
    kurusun ve katılaşsın. Kıymayı, ince bulgur, 1 kaşık salça, tuz ve
    sarımsak ile iyice yoğurun.
    Sonra küçük küçük yuvarlayarak köfte haline getirin.
    Diğer tarafta et suyu ile tüm malzemeyi ocakta kısık ateşte kaynatın (üzerinde köpükler oluşacaktır, bunları almayı unutmayın).
    Yaklaşık 40 dakika kaynasın sonra bir süzgeçten süzdürün.
    Tekrar ocağa koyun ve köfteleri de içine atın.
    10 dakika pişirdikten sonra önceden hazırladığımız ekmeğin içinde servis yapın.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Çavdar Ekmeğinde Köfteli Mercimek Çorbası

    Reklam



    Kaynatılan her bir yiyecek daha faydalı olmaktadır. Çünkü o yiyeceğin vitamini kaçmamış olur. Çorba bu nedenle çok sağlıklı ve faydalı olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi