Börek Çorbası Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Börek Çorbası Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Börek Çorbası Tarifi

    Reklam



    Börek Çorbası Tarifi

    Forum Alev
    Börek Çorbası Tarifi
    Malzemeler:

    # 1 su bardağı haşlanmış nohut
    # 250 gr az yağlı kıyma
    # 1 soğan
    # 500 gr kemiksiz kuzu but
    # 2 su bardağı un
    # 1 kg yoğurt
    # 2 yumurta
    # 2 çorba kaşığı tereyağı
    # Tuz, nane, karabiber, kırmızı tozbiber

    Hazırlanışı:
    * Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tencerede 1 kaşık tereyağını eritip kıymayı kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

    * Kuzu etini kuşbaşı doğrayıp kavurun. Tuz serpip haşlanmış nohudu ekleyin. Üzerini geçinceye kadar sıcak su ekleyip pişirin.

    * Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 1 yumurta, tuz ve azar azar ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Parçalardan birini çok ince olmayacak şekilde açıp kıymalı malzemenin yarısını üzerine serpin ve yayın. Yufkayı oklavaya sarıp oklavayı çıkarın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

    * Rulo yufkayı 2 santimlik parçalar halinde kesin. Her bir parçayı üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını bastırarak kapatın. Hazırladığınız mantıları etli nohuda ekleyip pişirip.

    * Yoğurt, tuz ve 1 yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kaşık ekleyip yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ilave edin. Naneyi 1 kaşık tereyağında kızdırıp üzerine gezdirin.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Börek Çorbası Tarifi

    Reklam



    Çorbaların hem doyurucu hem de sağlığa faydası olduğu bilinmektedir. kolay sindirilebilecek yiyecekler sağlık açsıdından faydalı olduğundan çorbalar her yemekte yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi