Mantar Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Mantar Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Mantar çorbası

    Reklam



    Mantar çorbası

    Forum Alev
    MANTAR ÇORBASI500 gram taze mantar,
    1 adet büyük boy kuru soğan,
    1 adet limonun suyu,
    2 litre et suyu veya su
    100 gram margarin
    yeterince tuz ve karabiber
    terbiyesi için:
    1 su bardağı un
    2 su bardağı süt
    100 gram margarin

    Yapılışı Mantarları, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 adet limonun suyu ve 1/2 litre su ile 5-6 dakika haşlayın Haşlama suyundan bir su bardağı ayırıp, mantarları süzün ve mantarları ufak ufak doğrayın.

    Kuru soğanı rendeleyip , yağda pembeleştirdikten sonra mantarları ilave ederek, biraz daha kavurun. Ayırdığınız mantar suyunu ve 2 litre et suyunu da koyup, kaynatın. Başka bir kapta margarinle beraber unu pembeleştirip, sütü ilave edin. Bir taşım kaynatıp, kaynamakta olan çorbaya karıştırarak, katın.
    Yeterince tuz ve karabiber ekleyerek, çorba kıvama gelinceye kadar pişirin.
    TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 orta boy soğan
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 patates
    2 kabak
    2 havuç
    1 çay bardağı bezelye
    1-1,5lt kaynamış su
    tuz
    1 bardak süt
    2 yumurtanın sarısı

    Yapılışı Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın. Tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Pembeleşince salçaları ekleyip 1-2 kez karıştırın. Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin. Un ile bir süre kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin.
    Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişdikten sonra blendırdan geçirin. Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş -karıştırmaya devam ederek- çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyin.





  2. 2
    Sevinç
    Bayan Üye

    Mantar Çorbası

    Reklam







    Malzemeler :
    • 1 Paket kültür mantarı (500 gr)
    • 1 su bardağı süt
    • 50 gr tereyağ veya margarin
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 litre su
    • Tuz
    Yapılışı:
    1. Yıkanmış mantarları bir süre limonlu suda beklettikten sonra, küçük küçük doğrayın. Tencerede eritilmiş yağ ve unu bir kaç dakika kavurun. Doğranmış mantarları ve kaynar suyu ekleyip pişirin.
    2. Karabiber, kuru nane ekleyerek çorbayı servise sunun.








  3. 3
    ELVAN
    Bayan Üye
    Mantarı özellikle sulu yemeklerde çok kullandığımız sebzelerden biridir. Mantarın tadı dışında faydası da çok yüksektir. Bu nedenle çorba ve sulu yemeklerde kullanılması tavsiye edilmektedir.







  4. 4
    ZİLE
    Bayan Üye
    Katı gıdaların çok tüketilmesi kiloya ve kilo ile beraber hastalıklara davetiye çıkardığı için sıvı yiyeceklerin tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir bunların başında çorba gelmektedir.

+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi