Düğün Çorbası I

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Düğün Çorbası I ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Düğün Çorbası I

    Reklam



    Düğün Çorbası I

    Forum Alev
    Malzemeler

    Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış)
    Yarım su bardağı su veya etsuyu
    Yarım limon suyu
    3 Litre su (parça eti pişirmek için)
    1 Adet küçük havuç
    1 Adet soğan
    2 Kahve fincanı un
    2 Adet yumurta sarısı
    1 Tatlı kaşığı tuz
    1 Çorba kaşığı margarin
    1 Çay kaşığı kırmızı biber
    3 Çorba kaşığı yoğurt


    Hazırlanışı
    • Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın.
    • İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin.
    • İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin.
    • Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın.
    • Pişen etleri bir tabağa alın.
    • Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın.
    • 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin.
    • Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın.
    • Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin.
    • 15 dakika ağır ateşte pişirin.
    • Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
    • Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin.
    • Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın.
    Düğün Çorbası I yemek tarifleri 55 dk



  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Düğün Çorbası I

    Reklam



    Çok malzemeli olması ve lezzetli olması nedeniyle beğenilen ve genelde düğünlerde yapılan bir çorba türüdür. Etli ve sebzeli olması nedeniyle çok yararlı bir çorbadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi