Evde BebeK Maması YaPaLım..(:

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Bebek Mamaları Bölümünden Evde BebeK Maması YaPaLım..(: ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    |¨MaD qİrL¨|
    Usta Üye
    Reklam

    Evde BebeK Maması YaPaLım..(:

    Reklam



    Evde BebeK Maması YaPaLım..(:

    Forum Alev
    Evde Bebek Maması Yapalım

    Kuru Meyveli Buğday Maması


    Bebeğiniz 6 aylık olup ek gıdaya geçtiği andan itibaren bu mamayı yiyebilir. Bu bebek maması tarifi içindeki kuru meyveler vitamin açısından çok zengindir. Özellikle kış günlerinde bulamadığımız, yaz meyveleri yerine kullanılabilir. Kuru meyveleri alırken güneşte kurutulmuş ve organik olanını tercih etmeye çalışın. Organik ürünleri bir çok büyük marketlerde bulabilirsiniz...
    Bebek Mamasının Malzemeleri

    • 1 çay bardağı aşurelik buğday
    • 1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
    • 4 su bardağı su
    • İsteğe bağlı olarak bal yada pekmez (Bal yalnızca 12 aylıktan büyük bebeklerin kullanımı için uygundur)
    Bebek Maması Yapımı

    Buğdayı bir gece önceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kaynatın. 1 su bardağı soğuk su ilave ederek bir gece bekletin. Ertesi gün iki su bardağı suyu buğdayınıza ilave ederek bir saat pişirin. Buğdayın pişmesine yakın (yaklaşık son 20 dakika) önceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye katın. Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin.
    Ben bu bebek mamasının içine öğütücüde un haline getirdiğim ceviz, badem yada kabak çekirdeği katıyorum. Böylece bebek maması bir çok mineraller ve vitaminler bakımından daha zengin hale geliyor. Mesela kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengin. Ve çinko bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olan bir mineral.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Evde BebeK Maması YaPaLım..(:

    Reklam



    Hazır yiyecek ve mamalar almak istemeyen anneler, evde hazırlamayı tercih etmektedirler. Çok da sağlıklı olmaktadır bu şekilde. Hem kolay hem de güvenilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi