Balıkların Değerlendirilmesi

+ Yorum Gönder
Her Telden ve Balıkçılık Bölümünden Balıkların Değerlendirilmesi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sagocu_kız
    Bayan Üye
    Reklam

    Balıkların Değerlendirilmesi

    Reklam



    Balıkların Değerlendirilmesi

    Forum Alev
    Balıkların Değerlendirilmesi


    Balıkçıların yakaladığı balıklar çeşitli biçimlerde değerlendirilir. Taze olarak tüketilecek balıklar, ya kıyıya gelir gelmez müşterilere satılır ya da buzlarla kasalara yerleştirilerek iç bölgelere gönderilir. Balıklar dilimlendikten ya da fileto çıkarıldıktan sonra dondurularak özel ambalajlar içinde satılır. Özellikle sardalye, orkinos (tonbalığı), hamsi ve sombalığı konserve olarak işlenir.
    Bazı ülkelerde ringa, morina ve mezgit tütsülenerek saklanır. Türkiye'de torik denen iri palamutlar iyice temizlenip tuzlanarak lakerda yapılır. Uskumru ise tuzlanıp güneşte kurutulduktan sonra çiroz halinde tüketilir. Hamsi gibi bazı balıklar pişirilip öğütülerek un haline getirilir. Balık unu çiftlik hayvanları için yem olarak ya da gübre olarak kullanılır.
    Bazı balık türlerinin pullarından yapay inci ve sedef yapılır. Köpekbalığı ve morina derisi çanta, ayakkabı ile eldiven yapımında kullanılır; ayrıca tutkal elde edilir. Morinanın karaciğerinden çıkarılan yağ, ilaç sanayisinde değerlendirilir.



  2. 2
    CANGÜLER
    Bayan Üye

    Cevap: Balıkların Değerlendirilmesi

    Reklam



    Başlıkların tüketilmesinde önemli olan taze olmalarıdır.Bu nedenle deniz balıklarında alıcı ve satıcı ilişkisi önemlidir.Fakat bazı balıkların salamura yapılması ve konserve olması bu balıkların ekonomik değerlerini arttırmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi